Дома Живот Еве што велат експертите да бараме кај партнерот

Еве што велат експертите да бараме кај партнерот

361
0


„Секоја добра врска се заснова на некои основни карактеристики на личноста на двајцата партнери“, вели лиценцираната советничка Сузан Дегес-Вајт. Иако површните квалитети како што се добриот изглед и сексуалната хемија се некои од раните показатели за привлечност, постојат уште неколку значајни, задолжителни особини на личноста што ги бараме кај партнерот. Во продолжение дознајте кои се карактерните особини што ги бараме кај партнерот со кој сакаме да бидеме во љубовна врска.


Самодоверба

Кога човек верува во себе, знае кој е и знае што сака, тоа е многу привлечно. Да се ​​има самодоверба значи да се верува во себе. Позитивно реагираме на позитивна и оптимистичка енергија, која ја пренесува самоуверена личност, која е уверена во себе.

Доверба


Кога човек е искрен и сигурен, тој веднаш станува попривлечен и попосакуван. Ако е доверлива, искрена и зборува од срце, таа е личност со која вреди да се троши време, затоа што можеме да му веруваме на зборот на таа личност. Довербата и сигурноста овозможуваат продлабочување на односите и интимноста. Треба да имаме чувство дека можеме да се потпреме на таа личност.


Интегритет

Да се ​​има интегритет значи да се постапува етички и морално. Сакаме личност која е чесна, фер со изразени морални и етички вредности. Кога станува збор за врските, интегритетот може да помогне во зајакнувањето на врската, бидејќи моралните принципи на една личност ќе ги водат во однесувањето и ќе помогнат да биде најдобриот партнер што може да биде. Бонус поени кога тој интегритет ја надминува врската и ако личноста се однесува кон другите, може да се однесува правилно и љубезно.

Сочувство

Личноста која е сочувствителна ни е попривлечна. Сакаме личност на која можеме да и се довериме, да и се отвориме, без разлика дали тоа е лош ден во канцеларија или во однос на најдлабоките надежи, соништа, цели и стравови. Да се ​​има емпатија значи дека можеме да ја разбереме перспективата на другата личност и да сочувствуваме со она што се случува. Нè привлекуваат луѓе кои имаат способност и желба да покажат сочувство и грижа за другите.


Емоционална достапност

Сакаме личност која е емотивно искрена, а не личност која е ладна, затворена, емоционално недостапна. Иако на почетокот целосното и отворено изразување на чувствата може да изгледа чудно или срамно, важно е да можете да ја покажете ранливата, емоционалната и човечката страна од себе, за да изградите трајна врска. Ни се допаѓаат луѓе кои не се плашат да ги покажат своите вистински чувства и отворено да разговараат за нив, наместо личност која сè држи за себе. И да, понекогаш тоа значи зборување за претходни лоши искуства и споделување делови од минатото, трауми, стравови, болни и тажни периоди од животот.

Почит

За да имате здрава, среќна и успешна врска, двајцата партнери мора да се однесуваат еден кон друг со почит. Ако една личност во врска се чувствува лошо, гушено, непочитувано, неважно и непотребно, или ако другата личност се однесува лошо со нив, доаѓа до непочитување и скршено срце. Повеќе ќе нѐ привлекува личност која ни покажува почит, внимание…


Смисла за хумор

Не мора да бидете стенд ап комичар за да привлечете внимание, но смислата за хумор е исклучително привлечна карактеристика. Забавно е кога се смеете заедно и кога се разбирате во смисла на хумор. Хуморот и насмевката се научно докажани фактори за ширење позитивна енергија, среќа, а луѓето сакаат да бидат опкружени со такви луѓе.

Зрелост

Важно е да му покажете на партнерот дека не само што сте емотивно зрела и способна личност, која сака отворена комуникација, туку и дека сте психички зрела и способна личност, дека се однесувате како возрасна личност, одговорна личност во различни животни ситуации. . Тоа може да се покаже со рационално размислување, позитивна перспектива, решавање на проблеми без лутина, кавга и со компромиси и разговори.

Претходна објаваЈапонска уметност од храна – погледнете ги овие преслатки скулптури од ориз (фото)
Следна објава7 факти за животот во Австрија кои би можеле да ве изненадат

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име