ДОМАШНИ ИНТЕГРАЛНИ КРЕКЕРИ СО СУСАМ, ЛЕН И РУЗМАРИН
Солени, вкусни, ароматични крекери кои крцкаат под забите и се топат во устата, а се подготвуваат набрзина. Можете да ги јадете без каење бидејќи се без маснотии, шеќер и други адитиви.
Состојки:
200 гр интегрално брашно
3 супени лажици сусам
3 лажици ленено семе
1 гранче рузмарин, сецкан (или сушен, околу 1 лажичка)
60 гр путер на собна температура
100 мл вода
1 лажичка сол
Подготовка:
Загрејте ја рерната на 200 степени, а тавата обложете ја со хартија за печење.
Замесете тесто од сите состојки.
На набрашнета површина расукајте ја со дебелина приближно 3 мм. Исечете ги на формите што ги сакате и ставете ги во тавче.
Печете 15-20 минути, само додека не почнат лесно да потемнуваат.
Се ладат и се чуваат во лимена кутија