Дома Ментална гимнастика Дали можете да ја решите оваа задача?

Дали можете да ја решите оваа задача?

952
0


Обидете се да ја решите оваа задача?

Освен што е извор на забава, решавањето загатки има и низа предности. Решавањето загатки и мозочни мисловни тестови ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Логичките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Оваа загатка изгледа едноставно, но всушност не е толку лесно да се реши. Обидете се да ја решите оваа задача. Потребно е само да се знае редоследот на пресметување на основните математички операции.

Кое е точното решение?

Се обидовте дали се совпаѓа вашето решение со точниот одговор? Погледнете…

Точниот одговор е 65.

Претходна објаваНауката вели дека 30 секунди слушање на Моцарт може да го смири мозокот
Следна објаваХЕМОРОИДИ: Овие симптоми не смеат да се игнорираат!

Остави одговор

Ваш коментар
Вашето име